Okrugli sto: Cirkuski prostori u sklopu centara nezavisne kulture – povezivanje i jačanje

Beograd: utorak, 12.09.2017. 10:00 do 13:00, cirkuski šator, Stara Ciglana
Zagreb: utorak, 26.09.2017. 10:00 do 13:00, cirkuski šator, Pogon Jedinstvo/klub Močvara
Cirkobalkana poziva sve zainteresirane cirkuske umjetnike/ce, osobito one koji/e djeluju u sklopu centara nezavisne kulture I sl. da se priključe okruglom stolu :
Cirkuski prostori u sklopu centara nezavisne kulture
Pozivamo sve koji se žele predstaviti da se prijave najkasnije do 11.9. u podne za sudjelovanje na tribini u Beogradu, i to na mail: cirkusfera@gmail.com
te sve koji se žele priključiti tribini u Zagrebu , molimo da pošalju prijave najkasnije do 25.9. u podne, na e mail: cirkorama@gmail.com
sudionicima/ama nudimo smještaj ( ako dolaze izvan Beograda i Zagreba) i hranu…

Diskusija o značaju povezivanja pojedinaca i grupa s ciljem jačanja cirkuske scene u Regiji
Od svog početka 2013. godine, Cirkobalkana je u svakom izdanju pružala podršku mladim i inovativnim cirkuskim umetnicima i grupama, i na taj način pokušavala da istakne vrednosti cirkuske edukacije I savremene cirkuske produkcije u Regionu.

Više...

CIRCUS NEXT

Beograd: Utorak 12.09. od 17 do 19h | Cirkuski šator – Stara Ciglana
Zagreb: Utorak 12.09. od 17 do 19h | Cirkuski šator – Pogon Jedinstvo/klub Močvara
Pozivaju se svi/e zainteresirani/e cirkuski umjetnici I umjetnice s prostora Regiona da sudjeluju u
Predstavljanju CIRCUS NEXT platformu
Cirkorama i Cirkusfera su, uz Room 100 iz Splita, od ove godine partneri evropske cirkuske platforme CIRCUS NEXT, koja za cilj ima da identifikuje mlade cirkuske umetnike i grupe u Evropi i podrži njihov rad kroz grantove i rezidencije, te će predstavljanje ovog programa na Cirkobalkani biti prvi korak u razvoju i podršci cirkuskim umetnicima u regionu.
Jeunes Talent Cirque je nastala 2001-2002. godine povodom godine cirkuske umetnosti pod vođstvom francuskog Ministarstva kulture. Ovaj inovativni projekat koji je provela francuska organizacija “Scene du cirque” je imala za cilj da identfikuje mlade savremene cirkuske umetnike i da podrži njihov nastanak i razvoj kroz grantove i rezidencije. Prvo izdanje se desilo u Oktobru 2002. godine, gde je 13 cirkuskih trupa predstavilo svoje projekte. Sve su od podrške Jeunes Talents Cirque dobile priliku da stvore svoje predstave u dobrim uslovima i da naprave ime iza sebe. Ova šema podrške je obnovljena u ciklusima od po 2 godine i proširena na druge evropske zemlje.

Više...