Večer predstavljanja umetnika
– više umetnika imaće priliku da predstave svoja ostvarenja u razvoju
Sreda 27.09 u 20:00
cirkuski šator u dvorištu Pogona Jedinstvo

„O“

O-sam godina istraživanja materijala, načina izrade, oblika, veličine i funkcije.

O AUTORICI I IZVOĐAČICI:
Tatjana Vuletić
Rođena je 7.9.1985. u Kutini
U djetinjstvu bavila se slikarstvom kao slobodan umjetnik i kao član Moslavačkog kruga, izlagala na samostalnim i grupnim izložbama u HR i Sloveniji.
Hula hoop otkriva u 23. godini, a cirkuske vještine sa 25 godina, dolaskom u DZIU Medika. Od tada uči gdje god i što god može, uz pomoć Cirkoraminog Laboratorija cirkuske umjetnosti i Cirkuliranja cirkuske udruge Razbibriga.

MALE STVARI


Male stvari je multimedijalna plesna predstava u nastajanju. Tema predstave su male stvari koje nas u svakodnevnici uveseljavaju i time, za nas, postaju velike. One leže upravo tamo gdje ih ne tražimo. Često se dogodi da od konstantne brige, oko uveseljavanja samih sebe i zbrinjavanja osnovnih ljudskih potreba (za domom, hranom, obitelji, prijateljstvima, poslom koji nas ispunjava…), ne vidimo one male stvari koje nam učine dan ljepšim. Koje se skrivaju u našoj okolini i često bivaju nezamijećene jer pokraj njih samo jurimo s klapnama na očima i milijardu misli u glavi. Lijepo je, zato, ponekad stati i otvoriti vrata svom okruženju, dozvoliti mu da ono ponekad manipulira nas.

AUTORI PREDSTAVE
Tanja Puklek rođena je u Zagrebu 16.10.1987. Po završetku studija (završila diplomski sveučilišni studij Matematičke statistike na PMF-u u Zagrebu 2012. godine) počinje se baviti šivanjem, suvremenim plesom, žongliranjem, partnerskom akrobatikom i jogom. Od 2010. do danas plesno se educira u Zagrebačkom plesnom centru, gdje je sudjelovala u brojnim plesnim produkcijama pod vodstvom koreografa i plesača Ognjena Vučinića. Cirkuske vještine stječe pohađanjem radionica i konvencija ali i putem interneta te samostalnim istraživanjima. Od 2011. godine svoj umjetnički izričaj istražuje ispreplitanjem navedenih vještina u sklopu AKC Medika, samostalno i u suradnji s drugim umjetnicima i udrugama (Razbibriga, Hoka Hey, Triko cirkus teatar, Skroz Over).
Kao autor, koautor, izvođač i kostimograf do sada je sudjelovala u nekoliko performansa (Wise Monkeys, Čarolija stvaranja, IV, Vileončelo) izvođenima na raznim festivalima i događajima diljem Hrvatske (Lost Theory festival u Deringaju, Večer performansa u Sv. Filip i Jakovu, Špancirfest u Varaždinu, Humanitarni karnevalski bal u Rijeci, STRiT NIGHT u Rijeci, LegendFest u NP Krka). U suradnji sa udrugom Razbibriga sudjelovala je u Vatrenim showovima na uličnim i srednjevjekovnim festivalima (VUF u Virovitici, CUFUS u Samoboru, Sajam pri starome gradu u Konjšćini). Sudjelovala je u izradi scenografije spota za pjesmu Izgubljeni pas hrvatskog pjevača Gorana Kosa.
Također, stečena znanja iz područja matematike kao i cirkuske i plesne umjetnosti, aktivno prenosi drugima radom u školi (Škola za cestovni promet od 2014.) te održavanjem radionica (Hrvatska hula hoop konvencija od 2015., radionice u AKC Medika).
Filip Borelli je hrvatski autor koji se bavi istraživanjem interakcije između svjetlosti, zvuka, pokreta i glazbe. Završio je ekonomski fakultet u Zagrebu, a od 2009 godine djeluje kao izvođač, performer, muzičar i autor svjetlećih koncepata od kojih je najpoznatija „Nevidljiva Ljepota“ izvedena premijerno 2014 godine na Noći Performansa u Zagrebu.
Svoje umjetničko iskustvo stekao je u obiteljskom okruženju ali i kao aktivni član KSET-a do 2013. (Kluba studenata elektronike i računarstva) gdje se bavio rasvjetom, glumom i fotografijom, DZIU (Dvorana za izvedbene umjetnosti) Medike gdje stiče cirkusantske vještine i sudjeluje u brojnim produkcijama, Zagrebačkog plesnog centra gdje stiče suvremeno-plesne tehnike u klasi Ognjena Vučinića i sudjeluje u višegodišnjim produkcijama centra.
Glazbom se aktivno bavi od 2009 kada kao član sastava Skroz Over objavljuje pjesmu Cross Over emitiranu na HRT-u. Surađuje kao glumac s redateljem Filipom Filkovićem Philzem i Zdenkom Bašićem na spotovima za Diyalu, Gibonnija, Manntru, Ninu Romić i Vatru. Sudjeluje kao kostimograf, scenograf i performer na Lost Theory Festivalu gdje prvi puta spaja zvuk sa svjetlom u performansu Čarolija Stvaranja realiziranu u suradnji s udrugom Hoka Hey iz Zagreba. Od 2015 godine surađuje s austrijskom svjetlosnom trupom Circus Lumineszenz na projektu Laser Harp Q. Član je opskurnog glazbeno-scenskog sastava Acid Carrots & Parsley Man, kao i avangardnog sastava Beat Basters iz Zagreba. Urednik je emisije o hrvatsko-kajkavskom jeziku “ Kak je lepi naš Kaj” na televiziji Zapad.
Od 3mj. 2017. god. sudjeluje u projektu MIMO (Medijski inventar muzičkih originala) pod okriljem udruge Vibra kao majstor rasvjete.

INOX AQUASONIC


INOX AQUASONIC je koncert eksperimentalne prirode koji istražuje zvukovne mogućnosti spajanjem vode i inox posuđa (kao što su termosice i posude).
Transični zvukovi dobiveni lupanjem i preljevanjem vode po inox posuđu stvaraju svoju strukturu korištenjem loop mašine i zvučnih efekata.
Trajanje do 20min.

FILIP BORELLI je hrvatski autor svjetlosnih i zvučnih koncepata koji kroz rad s novim medijima istražuje stvaralačke mogućnosti u svrhu promicanja kreativnosti i ljepote izražaja.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *