25. 27. I 28. rujan 2017. – Zagreb
11:00-13:30
Dana Augustin (Hrv/Slo)
Prijave do: 22.9.2017. u 00:00 na cirkorama@gmail.com s naznakom: za zračni pokret
Kotizacija: 350 kn

Radionica je sastavljena od dva dijela:
Prvi dio »flexibility & balance« je sastavljen od sklopa vježbi na parteru
Drugi dio »laboratorij pokreta na zračnim tkaninama« posvećen je različitim vježbama i pokretu na tkaninama.

Flexibility & balance je namijenjen zagrijavanju cijelog tijela, razvijanju fleksibilnosti i tjelesne snage, koordinacije i ravnoteže. Vježbe iz prvog dijela su povezane sa vježbama koje se u drugom dijelu izvode na tkaninama. Radi se o prijenosu »zračnih položaja« (položaja na tkaninama) na parter i aktivaciji određenih dijelova tijela sa ciljem bolje izvedbe elemenata u zraku. Program daje polaznicima znanje kako se pripremiti i kako pristupiti izvedbi inverznih položaja i njihovih variacija.

Laboratorij pokreta na zračnim tkaninama je namijenjen vježbama na tkaninama, upoznavanju različitih elemenata (položaja), figura (sastavljenih iz više elemenata) i koreografskih cjelina. Program laboratorija pokreta na zračnim tkaninama daje polaznicima/ama osnovno znanje tehnika kretanja na tkaninama, koje se, tijekom radionice, postupno nadograđuje i nadopunjuje. Polaznici/ce upoznaju različite pristupe izvedbe širokog spektra elemenata i figura, sigurnosne mjere i načine pripreme tijela za ovu vrstu pokreta. Opisani program nudi temelje za razvoj tehnike i gradnju vlastitog izraza/stila pokreta na zračnim tkaninama.

Dana Auguštin, akademska kiparica (Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Ljubljana), cirkuska umjetnica (Centre National des Arts du Cirque, CNAC, Francija) i učiteljica joge (Shivananda yoga i Aerial Unnata Yoga). Od 2004. godine intenzivno djeluje na području performansa i cirkuskih umjetnosti. Nastupa samostalno i u različitim skupinama i vodi radionice na zračnim tkaninama, fleksibilnosti i ravnoteže.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *