13.14. i 15. Septembar 2017. Beograd, 17:00-19:30
27. 28. I 29. Rujan 2017. Zagreb, 17:00-19:30
RADIONICA KONTORCIONIZMA I HANDSTANDOVA; ROOM 100 (Hrv)
Voditeljica: Antonija Kuzmanić
Cijena: 6000rsd | 350 kn | 50euro

Radionica kontorcionizmaihandstandova namijenjena je onima koji žele povećati svoju fleksibilnost i snagu istovremeno se upoznajući s pravilnom izvedbom handstandova.

Radionica je osmišljena tako da se prođu osnovne i napredne vježbe iz frontbendinga, backbendinga i oversplitsa, a koje povećaju fleksibilnost gornjeg, srednjeg i donjeg dijela leđa, ramena, zdjelice i kukova te mišića i tetiva nogu.
U dijelu radionice posvećenom handstandovima proći ćemo kroz različite predvježbe i vježbe snage za stojeve te kroz različite varijacije stojeva i izdržaja u zraku (na podu, kockicama i stickovima). Posebnu pozornost stavit ćemo na ispravljanje krivih tehnika izvedbe stojeva…

Radionicu vodi Antonia Kuzmanić, suvoditeljica izvedbenog kolektiva ROOM 100 iz Splita, specijaliziranog za neobičnu mješavinu cirkuskih i plesnih tehnika izgrađenih na bazi gimnastike i joge. U svome radu prije svega istražuju mogućnosti handstandovana podu ili na stickovima, dislokacija i kontorcionizma, ali i breakdancea te butoha, japanskog tradicionalnog plesa inspiriranog europskim ekspresionističkim pokretom.

ROOM 100 međunarodno je nagrađivan i priznati kolektiv koji se bavi produkcijom i distribucijom predstava i performansa suvremenog cirkusa. 2010. godine proglašen je laureatom Jeunes Talents Cirque Europe projekta što mu je donijelo titulu najperspektivnijeg europskog cirkuskog kolektiva te gostovanja na festivalima u SAD-u, Francuskoj, Danskoj, Finskoj, Belgiji, Nizozemskoj, Italiji, Švicarskoj, Španjolskoj, Latviji i Hrvatskoj. U Splitu ROOM 100 vodi HALU 100 – rezidencijski centar za suvremeni cirkus – u kojem drži redovne edukacijske sate i ugošćuje međunarodne suvremene cirkuske umjetnike na rezidencijske boravke, izvedbe i masterclassove.

Komentar za “RADIONICA KONTORCIONIZMA I HANDSTANDOVA; ROOM 100 (Hrv)

  1. Pozdrav,
    ja bih se voljela prijaviti na radionicu koja se odvija u Zagrebu 27. 28. i 29. rujna, ima li još mjesta na radionici? I kako se obavlja plaćanje, preko neta ili uživo kada dodem tamo?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *