Cirkobalkana 2016
Cirkobalkana 2016

Radionice cirkuske pedagogije MINI CIRKUS LABORATORIJA

Cirkuska pedagogija kombinira fizičke aktivnosti koje se nalaze u cirkusu i upotrebu umjetničkih vještina s obrazovnim sadržajima i ciljevima. Ovaj radna metoda usmjerena je na poticanje psihomotoričkog razvoja, koji predstavlja važan aspekt života mladih ljudi. Štoviše, poticanje djece i mladih da se okušaju u ovom atraktivnom načinu osobnog izražavanja i samorazvoja dobrinosi razvoju hrabrosti i njihove prirodne potrebe da poboljšaju karakter u potrazi za pozitivnim aktivnostima. To podrazumijeva neprestano otkrivanje novih izazova i stečenih vještina na jedan kreativan način.
Radionice su namijenjene djeci uzrasta od 6-12 godina. Polaznici/e radionice će kroz rad sa cirkuskim umjetnicima/ama I pedagozima učiti raznovrsne cirkuske vještine prilagodjene uzrastu na osnovnom stupnju, kao što su: pronalaženje ravnoteže (hod po žici i drugim adekvatnim objektima), trapez, akrobatika na tlu(kolut naprijed/untarag, zvijezda…), razvijanje osjećaja za prostornu motoriku kroz poligone..
Voditelji/ce radionica: Morana Radočaj, Petra Kožljan, Lea Ovčarić, Natalija Pintarić I Ivo Frangeš

Radionice su dio projekta Cirkobalkana platforma koji za cilj ima razvoj cirkuske pedagogije na prostoru Balkana. Prethodne faze ovog projekta su se odvijale kroz radionice u sklopu festivala Cirkobalkana 2015. u Beogradu i Zagrebu, kao i kroz dvije posjete cirkuskoj školi TURBUL u Francuskoj. Radionice su održane pod mentorstvom Pierre Chartier-a, voditelja I ravnatelja cirkuske škole Turbul iz Nimesa, a pohadjali su ih umjetnici/ce iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Radionice su besplatne, prijava preko mejla: cirkorama@gmail.com
Broj polaznika/ca je ograničen.

Odrzavanje radionice

8.-9.listopad 2016., AKC MEDIKA, Dvorana za izvedbene umjetnosti

loading