Cirkobalkana 2016
Cirkobalkana 2016

Radionica povezivanja karaktera i objekta na sceni ( Fabrizio Rosselli/Betti Combo )

Često kada cirkuski umetnik uradi nešto sa objektom, nešto propusti i sve pada u veliku koreografiju! To je problem u savremenom cirkusu za mnoge žonglere.
Na ovoj radionici ćemo pokušati to da rešimo prema ličnim afinitetima pomeranja objekta kroz prostor, kroz disanje i kretanje na sceni.
Zajedno ćemo raditi na traženju autentičnog karaktera i prisutnosti na sceni gde je snaga izvođača u načinu kretanja i činjenju stvari a ne u tehnici žongliranja i manipulaciji obkjektima.
Svako od nas ima originalno prisustvo na sceni i položaj vezan za ritam i način kretanja. Rad na radionici će biti usmeren na traženju i spašavanju umetnika od prekomernih žonglerskih koreografija. Rad će se takođe bazirati na osnovnim klovnovskim vežbama i osnovnim pravilima građenja sekvenci u žongliranju i manipulaciji objektima. Počećemo sa malim koreografijama bez karaktera a završiti sa prostom koreografijom sa emocijama.
Koraci pri radu:
– Rad na glumačkoj prisutnosti
– Rad na glumačkoj prisutnosti sa objektom
– Gradjenje koreografije
– Ubacivanje emocija, ritma, dramaturgije, senzacije u žongliranje i manipulaciju objektom
– Priprema tačke za izvođenje = priprema hrane za ručak
– Izvođenje

Fabrizio Rosselli je rođe 1975. godine, na kišni dan u Alpima. Svoje detinjstvo je proveo igrajući fudbal i gledajući crtaće. Diplomirao je kao električar, ali je nakon lošeg iskustva odlučio da promeni posao. Nakon pica majstora i poštara, sa 26 godina, shvatio je da je najsrećniji kada žonglira, pa je rešio da sa punim radnim vremenom postane žongler. Njegova nova strast mu je otkrila talenat za komediju te ubrzo počinje da nastupa pred publikom na ulicama, festivalima i kabareima širom Evrope. Sa trideset godina je upisao cirkusku školu Carampa u Madridu, zatim Flic u Torinu i na kraju Le Lido u Tuluzu. Pohađao je mnoge klovnovske radionice, i praveći greške svuda u životu dobio je epitet prirodnog klovna. Nakon 10 godina putovanja širom sveta sa svojom uičnom predstavom stigao je u Tuluz gde je počeo svoju karijeru u savremenom cirkusu.

Održavanje radionica u BEOGRADU

26.09-30.09.2016, 10-14h , MKM – Magacin u Kraljevića Marka 4
Participacija: 6000rsd

Prijava na radionice putem mejla: cirkobalkana@gmail.com

Održavanje radionica u ZAGREBU

od 5.-9.listopada 2016., od 10:00h do 14:00h , ZPC I AKC Medika
Participacija: 380 kn

Prijava na radionice putem mejla: cirkorama@gmail.com

loading