Cirkobalkana 2016
Cirkobalkana 2016

Playground circus ( cirkuske radionice za decu uzrasta od 8-12 godina )

Cirkuska pedagogija kombinuje fizičke aktivnosti koje se nalaze u cirkusu i upotrebu umetničkih veština sa obrazovnim sadržajima i ciljevima. Ovaj radni metod usmeren je na podsticanje fizičkog razvoja, koji predstavlja važan aspekt života mladih ljudi. Štaviše, podsticanje dece i omladine da probaju ovaj atraktivan metod ličnog izražavanja i samorazvoja dobrinosi razvoju hrabrosti i njihove prirodne potrebe da poboljšaju karakter u potrazi za plodnim aktivnostima. To podrazumeva neprestano otkrivanje novih izazova i stečenih veština na jedan kreativan način.
Radionice su namenjene deci uzrasta od 8-12 godina. Polaznici radionice će kroz rad sa cirkuskim trenerima i nastavnicima učiti različite cirkuske discipline prilagodjene uzrastu na osnovnom bazičnom nivou kao što su: ispitivanje balansa (hod po žici i drugim adekvatnim objektima), trapez, parterna akrobatika (kolut napred/nazad, zvezda…), razvijanje osećaja za prostornu motoriku kroz poligone..

Radionice su deo projekta Cirkobalkana platforma koji za cilj ima razvoj cirkuske pedagogije na prostoru Balkana. Prethodne faze ovog projekta su se odvijale kroz radionice u sklopu festivala Cirkobalkana 2015. u Beogradu i Zagrebu, kao i kroz dve posete cirkuskoj školi TURBUL u Francuskoj. Radionice su održane pod mentorstvom Pierre Chartier-a, direktora cirkuske škole Turbul iz Nima, a pohadjali su ih umetnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Broj polaznika ograničen.

Održavanje radionica

01.10-02.10.2016, 11-13h , MKM – Magacin u Kraljevića Marka 4

Prijava za radionice je završena. Sva mesta su popunjena.

loading