Cirkobalkana 2016
Cirkobalkana 2016

AL CUBO – Betti Combo (FR)

Svako u svojoj Vavilonskoj kuli. Dva muškarca i jedna žena, plastične kofe i dva ukulelea. Gradeći neverovatne konstrukcije, nepredvidive balanse, pedantni i ponekad podrugljivi, trio nas uvodi u srećnu i prihvatljivu neizvesnost. Put u dubinu uspeha, iskazivanje privatnosti, i čitav haos nas oduševljava očiglednom slobodom i svojom ludošću.

U svom istraživanju ekstremnosti i potrazi za postizanjem ravnoteže Betti Combo koristi kofe kao motor koji pokreće radnju. Kineska šipka proširuje scenski prostor na dimenziju u vazduhu u kojoj se pokušavaju dostići granice nestabilnosti i nesigurnosti kako bi se napredovalo dalje. Za tehničko pismo svake tačke koriste se cirkuske discipline i fizički teatar u komunikaciji s klovnom svakog glumca…

Betti Combo je trupa nagrađena nagradom SACD za inovaciju na “35. Festival Mondial du Cirque de Demain 2014.”, prvom nagradom na “Best of Be” turneji 2013., proglašeni su laureatima 2013-2014 na “Chemin de Creation-Pyrenees de cirque” i najboljom internacionalnom kompanijom na “ACT” festivalu 2014.

Autori i izvođači:
Ilaria Senter, Fabrizio Rosselli, Francesco Caspani

Izvodjenje

27. i 30.09. od 21h CZKD
AL CUBO/ Betti Combo (FR)
Trajanje: 60 min

7. i 8.10. 2016. U 20:30 h, ZPC, crni studio, Zagreb
Cijena ulaznice: 50 kn

loading