Cirkobalkana 2016
Cirkobalkana 2016

Radionica povezivanja karaktera i objekta na sceni ( Fabrizio Rosselli/Betti Combo )

Često kada cirkuski umjetnik izvede rad s objektom, nešto nedostaje i sve padne u veliku koreografiju! To je problem u suvremenom cirkusu za mnoge žonglere i „manipulatore“.
Na ovoj ćemo radionici pokušati to riješiti kroz rad na osobnom načinu pomicanja objekata, disanja i kretanja na sceni.
Zajedno ćemo raditi na vlastitom načinu prisutstva na sceni pokušajući pronaći autentičan karakter čija je snaga izvedbe u načinu na koji se izvođač/ica kreće i radi stvari a ne u tehničkom kapacitetu ili vještini kojom izvođač/ica vlada.
Svatko od nas ima svoje originalno prisustvo na sceni i položaj- uvjetovane ritmom i načinom kretanja. Naš zadatak će biti da ih pronađemo i na taj način spasimo umjetnika/cu od zamke prekomjernih koreografija.
U radu će se koristiti osnovne klaunske vježbe i osnovna pravila gradnje sekvenci u žongliranju i manipulaciji objektima. Početi ćemo s jednostavnim koreografijama bez karaktera a završiti s jednostavnom koreografijom s emocijama.
Koraci pri radu:
– Rad na glumačkoj prisutnosti
– Rad na glumačkoj prisutnosti s objektom
– Građenje koreografije
– Ubacivanje emocija, ritma, dramaturgije, senzacije u žongliranje i manipulaciju objektom
– Priprema točke za izvedbu = priprema hrane za ručak
– Izvedba

Fabrizio Rosselli je rođen 1975. godine, na kišni dan u Alpama. Svoje je djetinjstvo proveo igrajući nogomet i gledajući crtane filmove. Diplomirao je elektroniku, ali se nakon lošeg iskustva odlučio na promjenu posla. Nakon rada kao pizza majstor i poštar, sa 26 godina, shvatio je da je najsretniji kada žonglira, pa je odlučio postati žongler na puno radno vrijeme. Njegova mu je nova strast otkrila talent za komediju te ubrzo počinje nastupati pred publikom na ulicama, festivalima i cabaretima po cijeloj Europi. Sa trideset godina upisuje cirkusku školu Carampa u Madridu, zatim Flic u Torinu i na kraju Le Lido u Toulouse-u. Pohađao je mnoge klaunske radionice, a griješeći neprestano i u privatnom životu dobiva epitet prirodnog klauna. Nakon 10 godina putovanja po svijetu sa svojom uličnom predstavom stigao je u Toulouse gdje započinje svoju karijeru u suvremenom cirkusu.

Održavanje radionica u BEOGRADU

26.09-30.09.2016, 10-14h , MKM – Magacin u Kraljevića Marka 4
Participacija: 6000rsd

Prijava na radionice putem mejla: cirkobalkana@gmail.com

Održavanje radionica u ZAGREBU

od 5.-9.listopada 2016., od 10:00h do 14:00h , ZPC I AKC Medika
Kotizacija: 380 kn

Prijava na radionice putem mejla: cirkorama@gmail.com

loading