Cirkobalkana 2016
Cirkobalkana 2016

AL CUBO – Betti Combo (FR)

Svatko u svojoj Kuli Babilonskoj. Dva muškarca i jedna žena, plastične posude i dva ukulelea. Gradeći nevjerovatne konstrukcije, nepredvidive balanse, pedantni i ponekad podrugljivi trio nas uvodi u sretnu i prihvatljivu neizvjesnost. Put u dubinu uspjeha, iskazivanje privatnosti, i čitav kaos nas oduševljava očiglednom slobodom i svojom ludošću.
U svom istraživanju ekstremnosti i potrazi za postizanjem ravnoteže Betti Combo koristi posude kao motor koji pokreće radnju. Kineski jarbol proširuje scenski prostor na zračnu dimenziju u kojoj se pokušavaju dostići granice nestabilnosti i nesigurnosti kako bi se napredovalo dalje. Za tehničko pismo svake točke koriste se cirkuske discipline i fizički teatar u komunikaciji s klaunom svakog glumca…
Betti Combo je cirkuska kompanija nagrađena nagradom SACD za inovaciju na “35. Festival Mondial du Cirque de Demain 2014.”, prvom nagradom na “Best of Be” turneji 2013., proglašeni su laureatima 2013-2014 na “Chemin de Creation-Pyrenees de cirque” i najboljom internacionalnom kompanijom na “ACT” festivalu 2014.

Autori/ca i izvođači/ca:
Ilaria Senter, Fabrizio Rosselli, Francesco Caspani

Izvodjenje

27. i 30.09. od 21h CZKD
AL CUBO/ Betti Combo (FR)
Trajanje: 60 min

Umjetnički savjetnik: Christian Coumin (studio—PACT)
Administrativna podrška: Marie-Laurence Sakael (studio – PACT)
Oblikovanje svjetla: Hélène Tourmente, Mathilde Pachot
Kostimografkinja: Anaé Barthélemy
7. i 8.10. 2016. U 20:30 h, ZPC, crni studio, Zagreb
Cijena ulaznice: 50 kn

loading