Cirkobalkana 2015 Cirkusfera Cirkorama Cirkobalkana Rendez-vous Festival francuske

REZIDENCIJALNI PROGRAM

Ovogodišnja cirkobalkana je između ostalog posvećena i rezidencijalnom programu u kojemu će učestvovati umetnici iz trupe MY!LAIKA, organizacija CIRKUSFERA i CIRKORAMA. Zajedničkim snagama ćemo istraživati i raditi na predstavi koju ćemo kao umetnički rad u nastajanju predstaviti zagrebačkoj publici, a kao gotov proizvod beogradskoj publici na samom kraju cirkobalkane.

Predstava „RADO VAN“ – rezidencijalni program

Umetnici Cirkobalkana rezidencije od 24. avgusta rade na stvaranju nove predstave, a publika u Beogradu će imati priliku da je premijerno pogleda 01.10. u 20:30h.

Vladajući su režimi oduvek strahovali od pojedinih knjiga i širenja zapisa u njima. U stvarnosti ni jedna knjiga nije ubila nikoga, ali pojedini zapisi uvek su predstavljali opasnost za režim,uključujući i demokratski režim. Istraživački rad izlazi u vidu haotičnog performansa koji uključuje elemente cirkusa, muzike, fizičkog teatra…bez činova, početka i kraja…inspiriran životom i radom Radovana Ivšića. 12 izvođača/ica prezentovaće javnosti predstavu „RADO VAN“.

R A D O V A N

IZVODE (abecednim redom)::
Antun Gverović, Danka Sekulović, Domagoj Šoić, Filip Jevtić, German Caro Larsen, Hristina
Šormaz, Matija Vuletić, Nataša Milojević, Nikola Mijatović, Olivera Milojević, Philine Dahlman,
Salvatore Frasca.

Poziv umetnicima iz regije

Pozivaju se umetnici/ce (s područja cirkusa, plesa, fizičkog teatra, performansa…) s adresom u nekoj od zemalja JI Evrope, da se prijave na učestvovanje u rezidencijalnom programu projekta Cirkobalkana (www.cirkobalkana.org). Rezidencijalni program Cirkobalkane odvijaće se u cirkuskom šatoru u Zagrebu od 24. 8. do 3.9. 2015. i u Beogradu od 26.9. do 3. 10. 2015., a cilj mu je saradnja cirkuskih i ostalih zainteresovanih umetnika s područja JI Evrope s cirkuskim umetnicima francuske cirkuske trupe My!Laika, Cirkusfere iz Srbije i Cirkorame iz Hrvatske, na istraživanju i kreiranju zajedničke cirkuske predstave čiji će „rad u nastajanju„ biti predstavljen javnosti u Zagrebu 3.9., a premijerno izvođenje planirano je početkom oktobra – krajem Cirkobalkane u Beogradu.
U prijavi je potrebno napisati: Ime i prezime, starost, kontakt telefon i email, nekoliko rečenica koje opisuju vašu motivaciju za ulazak u ovaj projekat, ukratko (ako je moguće) opisati vaše prethodno iskustvo i vaše veštine, priložiti CV, slobodno priložite linkove na vaše performanse ili fotografije/kratki video vaših performansa (nije nužno). Krajnji rok za prijave je 10.8.2015. do 23:55.
Uslov za učestvovanje je da prijavljene osobe mogu biti u Zagrebu i Beogradu tokom celog navedenog perioda rezidencije i da poseduju određeno iskustvo u performansima.
Prijavljeni će o rezultatima biti obavešteni do 13.8.2015.
Cirkobalkana projekat nadoknađuje putne troškove, hranu i omogućava smeštaj oko cirkuskog šatora.
Ukoliko ste željni kreativnog rada u obliku savremenog cirkusa prijavite se na: cirkobalkana@gmail.com

Sve informacije vezane uz projekat Cirkobalkana pratite na: www.cirkobalkana.org, i www.facebook.com/cirkobalkana

loading